ΥΛΙΚΑ
- Ρύζι, περίπου μισό κιλό
- Μανιτάρια μικρά μισό κιλό, αν είναι μεγάλα τα ψιλοκόβουμε
- Ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας
- Ένα καρότο σε κυβάκια
- Μια πιπεριά πράσινη ή κόκκινη, ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια της
- Αλάτι 4 + 3 πρέζες περίπου
- Πιπέρι γλυκό κόκκινο ένα κουταλάκι κοφτό
- Πιπέρι μαύρο μια πρέζα
- Κρεμμύδια τρία φρέσκα με το πράσινο, ψιλοκομμένα
- Σκόρδο μια σκελίδα ψιλοκομμένο
- Ζάχαρη ένα κουταλάκι κοφτό
- Ζωμό κρέατος έτοιμο στο ψυγείο (αν όχι, τότε σκέτο νερό)
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βράζουμε ένα λίτρο νερό στον βραστήρα για ευκολία ή σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό που διατηρούσαμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε σκόρδα, κρεμμύδι, πιπεριά, καρότα στο επιθυμητό μέγεθος.
- Ρίχνουμε το λάδι στο (μεγάλο) γουόκ και μόλις αρπάξει για τα καλά ρίχνουμε τα καρότα και την πιπεριά.
- Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για να θωρακιστεί καλά και να μην μας κολλήσει.
- Μετά από ένα πεντάλεπτο ρίχνουμε τα σκόρδα και το κρεμμύδι για μισό μόνο λεπτό και συνεχίζουμε εντατικά το ανακάτεμα.
- Στο μισό λεπτό ρίχνουμε ένα - δυο ποτήρια βρασμένο ζωμό ή νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε όλο το νερό (ή ζωμό) ώστε να υπερκαλύψει τα υλικά μας.
- Μετά από πέντε λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια και 4 πρέζες αλάτι.
- Το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
- Στο δεκάλεπτο ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και άλλες 2-3 πρέζες αλάτι και δοκιμάζουμε.
- Στο εικοσάλεπτο ρίχνουμε άλλες δυο-τρεις πρέζες αλάτι (αν χρειάζεται), την ζάχαρη και το μαύρο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει.
- Προσέχουμε ώστε το νερό μας να είναι πάντα μισό έως έναν πόντο πάνω από το φαγητό μας.
- Στο μισάωρο έως 40 λεπτά θα είναι έτοιμο. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για άλλη μισή - μια ώρα για να ρουφήξει το νερό.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου