ΥΛΙΚΑ
- Χοιρινες μπριζολες, 2-3, χοντρες και αχτυπητες
- Μικρά ξερά κρεμμυδάκια καθαρισμένα αλλά άκοφτα, πάνω από μισό κιλό
- Σκόρδα 2-3 στα τεσσερα
- Ξηρό λευκό κρασί 125ml
- Λάδι ανάμεικτο 150 ml περίπου
- Αλάτι, πιπέρι
- Mπαχαρι
- Δάφνη δυο - τρια φύλλα
- Σάλτσα ντομάτας ένα βάζο
- Ζάχαρη μια πρέζα
- Ρύζι 2 κ σουπας
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Από την προηγούμενη μέρα αν ειναι εφικτο αλατοπιπερωνουμε τις μπριζολες με χοντρο αλατι και τις αφηνουμε στο ψυγειο.
- Τσιγαριζουμε στην κατσαρολα μας μια-μια τις μπριζολες και τις αφηνουμε απ εξω.
- Ριχνουμε τα κρεμμυδια και τα τσιγαριζουμε μονα τους. Προς το τελος προσθετουμε και τα σκορδα. Σβηνουμε με το κρασι. Αν δεν εχουμε κρασι, κανει και το τσιπουρο ή η σαγκριά.
- Αφηνουμε λιγη ωρα να εξατμιστει το οινοπνευμα και ριχνουμε την σαλτσα και ανακατεύουμε απαλα τα κρεμμυδια κουνωντας μονο την κατσαρολα.
- Αλατι και λοιπα μπαχαρικα στην συνεχεια μαζι με την ζαχαρη και την δαφνη και απαλο κουνημα κατσαρολας. Ριχνουμε και το λιγο ρυζι μας.
- Βαζουμε τις μπριζολες και προσθετουμε νερο ισα που να τις σκεπασει ελαφρα. Κουναμε ελαφρα.
- Σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε να σιγοβρασει για πανω απο μια ωρα, αλλα εχουμε τον νου μας.
- Παραλληλα μπορουμε να ετοιμασουμε και λιγο ρυζι χωριστα για το ιδανικο σερβιρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου