ΥΛΙΚΑ:
- Φακές ½ κιλό
- Σκόρδα 4-5 σκελίδες ολόκληρα
- Κρεμμύδι ένα ψιλοκομμένο
- Καρότο, ψιλοκομμένο σε κυβάκια*
- Πατάτα, μια, κομμένη σε κυβάκια*
- Πιπέρι (λίγο)
- Αλάτι (4-5 πρέζες, με προσοχή, να δοκιμάσετε στην 4η)
- Λάδι μισό ποτήρι τουλάχιστον
- Δαφνόφυλλα δυο
- Ρίγανη, μια πρεζούλα
- Άνιθο, ψιλοκομμένο, μια κ.σούπας
- Σάλτσα ντομάτας με το μάτι, αναλόγως πόσο κόκκινες τις θέλουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Δεν τις μουλιάζουμε από βραδύς αλλά αφού τις καθαρίσουμε από πετραδάκια, στην κατσαρόλα για μια πρώτη βράση.
- Βάζουμε νερό στον βραστήρα για να ζεσταθεί, όχι να βράσει
- Ψιλοκόβουμε καρότο και πατάτα
- Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό από τον βραστήρα. Προσθέτουμε πατάτα και καρότο, τις αφήνουμε 20 λεπτά να βράσουν και τις ξανασουρώνουμε.
- Στεγνώνουμε την κατσαρόλα όσο είναι δυνατόν και σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για κανα τρίλεπτο το πολύ.
- Μετά ρίχνουμε 5-6 ποτήρια φρέσκο νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τον άνιθο, τις φακές, την δάφνη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε να βράσει άλλα δέκα λεπτά και ενδιάμεσα ρίχνουμε την ρίγανη και το πιπέρι.
- Όταν χυλώσει όπως το θέλουμε (λίγο ή πολύ, ανάλογα την διάθεσή μας), σβήνουμε το μάτι και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφαιρούμε τις δάφνες και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου