5 Ιουλ 2011

ΦΑΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • Φακές ½ κιλό
  • Σκόρδα 4-5 σκελίδες ψιλοκομμένο μαζί με το κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι μισό ψιλοκομμένο
  • Πιπεριά μια άκοφτη
  • Καρότο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι κόκκινο γλυκό ένα μικρό κουταλάκι
  • Λάδι 2-3 κ σούπας
  • Δαφνόφυλλα δυο
  • Αλάτι 3 γερές πρέζες (αν το θέλω πιο αλατισμένο ρίχνω άλλη μια)
  • Σάλτσα ντομάτας ¼ συσκευασίας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Δεν τις μουλιάζουμε από βραδύς αλλά αφού τις καθαρίσουμε από πετραδάκια, στην κατσαρόλα για μια πρώτη βράση.
  • Τις βάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε το λάδι στην καθαρή κατσαρόλα όπου σωτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο και μετά καρότο.
  • Προσθέτουμε μετά τις φακές και μερικά ποτήρια νερό και κυρίως βράσιμο για μισή ώρα περίπου. Όταν αρχίσει ο βρασμός τότε το βάζουμε στο νο 4 της Ιωάννας με κλειστό καπάκι.
  • Ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα!
  • Στην αρχή του κυρίως βρασμού ρίχνουμε την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι, τα δαφνόφυλλα.
  • Μετά την μισή ώρα ρίχνουμε το αλάτι και την σάλτσα και το αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά ανακατεύοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου