24 Οκτ 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ
  1. Ρύζι, περίπου μισό κιλό
  2. Μανιτάρια μικρά μισό κιλό, αν είναι μεγάλα τα ψιλοκόβουμε
  3. Ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας
  4. Ένα καρότο σε κυβάκια
  5. Μια πιπεριά πράσινη ή κόκκινη, ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια της
  6. Αλάτι 4 + 3 πρέζες περίπου
  7. Πιπέρι γλυκό κόκκινο ένα κουταλάκι κοφτό
  8. Πιπέρι μαύρο μια πρέζα
  9. Κρεμμύδια τρία φρέσκα με το πράσινο, ψιλοκομμένα
  10. Σκόρδο μια σκελίδα ψιλοκομμένο
  11. Ζάχαρη ένα κουταλάκι κοφτό
  12. Ζωμό κρέατος έτοιμο στο ψυγείο (αν όχι, τότε σκέτο νερό)
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Βράζουμε ένα λίτρο νερό στον βραστήρα για ευκολία ή σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό που διατηρούσαμε στο ψυγείο.
  • Κόβουμε σκόρδα, κρεμμύδι, πιπεριά, καρότα στο επιθυμητό μέγεθος.
  • Ρίχνουμε το λάδι στο (μεγάλο) γουόκ και μόλις αρπάξει για τα καλά ρίχνουμε τα καρότα και την πιπεριά.
  • Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για να θωρακιστεί καλά και να μην μας κολλήσει.
  • Μετά από ένα πεντάλεπτο ρίχνουμε τα σκόρδα και το κρεμμύδι για μισό μόνο λεπτό και συνεχίζουμε εντατικά το ανακάτεμα.
  • Στο μισό λεπτό ρίχνουμε ένα - δυο ποτήρια βρασμένο ζωμό ή νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Σιγά σιγά ρίχνουμε όλο το νερό (ή ζωμό) ώστε να υπερκαλύψει τα υλικά μας.
  • Μετά από πέντε λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια και 4 πρέζες αλάτι.
  • Το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  • Στο δεκάλεπτο ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και άλλες 2-3 πρέζες αλάτι και δοκιμάζουμε.
  • Στο εικοσάλεπτο ρίχνουμε άλλες δυο-τρεις πρέζες αλάτι (αν χρειάζεται), την ζάχαρη και το μαύρο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει.
  • Προσέχουμε ώστε το νερό μας να είναι πάντα μισό έως έναν πόντο πάνω από το φαγητό μας.
  • Στο μισάωρο έως 40 λεπτά θα είναι έτοιμο. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για άλλη μισή - μια ώρα για να ρουφήξει το νερό.
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου