24 Μαρ 2014

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
  • Πατάτες, 5-6 μεγαλούτσικες
  • Σκόρδα, έξι μεγαλούτσικα
  • Λεμόνι, ένα στυμμένο καλά
  • Αλάτι, 4-5 πρέζες
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι, ένα καπακάκι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βράζουμε τις πατάτες για καμιά ώρα σε χαμηλή φωτιά
  • Χτυπάμε τα σκόρδα στο μούλτι με το μισό λεμόνι. Τα αδειάζουμε σε μεγάλη γαβάθα
  • Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε και γεμίζουμε το μούλτι προσθέτοντας τρεις κουταλιές από το ζωμό τους και μια κουταλιά λάδι
  • Προσθέτουμε την χτυπημένη πάστα στη γαβάθα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες.
  • Στην τελευταία δόση αν θέλουμε πιο σφιχτή σκορδαλιά, δεν ρίχνουμε νερό!
  • Στο τέλος, στην γαβάθα προσθέτουμε το ξύδι, το υπόλοιπο λεμόνι και το αλάτι, σταδιακά, και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα
  • Την αφήνουμε έξω για αρκετή ώρα να κρυώσει και την βάζουμε καπακωμένη στο ψυγείο όπου θα γίνει πιο συμπαγής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου