10 Απρ 2014

ΣΟΥΠΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
  1. Συκωτάκια κοτόπουλου, μισό με ένα κιλό
  2. Κρεμμύδι ξερό ένα μεγάλο ή δυο τρία μικρά
  3. Μαρούλι ένα, ψιλοκομμένο.
  4. Πατάτες, δυο μέτριες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  5. Μαϊντανό ψιλοκομμένο, μια δυο κούπες.
  6. Ρύζι 300 με 400 γρ. (αναλόγως πόσο πηχτή την θέλουμε
  7. Άνιθο, μισό ματσάκι ψιλοκομμένο
  8. Κρεμμύδι φρέσκο ένα ψιλοκομμένο
  9. Σκόρδα δυο τρεις σκελίδες χοντροκομμένες
  10. Πιπέρι μαύρο λίγο (προσοχή στα πιπέρια διότι βγαίνει καυτερό)
  11. Αλάτι, περίπου 4-5 γεμάτες πρέζες
  12. Λάδι ηλιέλαιο για σωτάρισμα
  13. Αυγολέμονο (2 αυγά - 2 λεμόνια στιμμένα)
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Βράζουμε για 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τα συκωτάκια. Τα σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.
  • Σοτάρουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγη ώρα χωρίς ανακάτεμα γιατί θα κολλήσουν. Μετά από κανα δεκάλεπτο βλέπουμε ότι τηγανίστηκαν και μπορούμε να ρίξουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες μετά το σοτάρισμα, όταν θα έχουμε ρίξει τον ζωμό, απλά να βράσουν (πιο υγιεινό)
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για λίγα λεπτά
  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για να το θωρακίσουμε.
  • Ρίχνουμε όλον τον ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια απαλά.
  • Αλάτι και πιπέρι.
  • Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να δέσουν.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια και χτυπάμε χώρια. Ενώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σιγά - σιγά ανακατεύοντας.
  • Βάζουμε το μπολ πάνω στην σούπα και περιμένουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει λίγο.
  • Τότε είναι που ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακατεύουμε για να δέσει.
  • Το κατεβάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου