29 Φεβ 2012

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
  1. Κατσικάκι 5-8 μικρές μερίδες (να χωράνε στην κατσαρόλα)
  2. Μανιτάρια (τα κλασικά) μισό κιλό
  3. Πιπέρι μαύρο
  4. Πιπέρι κόκκινο
  5. Αλάτι
  6. Ζάχαρη
  7. Σκόρδα 3 σκελίδες
  8. Ουίσκι ή κονιάκ μια μεζούρα
  9. Λάδι ι φλυτζάνι
  10. Κρεμμύδι ξερό ένα μέτριο, ψιλοκομμένο
  11. Δάφνη 3 φύλλα
  12. Καρότα δυο-τρία ψιλοκομμένα
  13. Ρύζι όσο χρειαζόμαστε
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Πλένουμε και αλατίζουμε καλά με αρκετό αλάτι (γιατί δεν θα ξαναβάλουμε στο φαγητό μας) από βραδύς το κρέας και το φυλάμε στο ψυγείο
  • Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Μετά ρίχνουμε το κρέας και μια σκελίδα σκόρδο και λίγο πιπεράκι.
  • Προσοχή να μην τρυπήσουμε το κρέας γυρίζοντάς το διότι αλλιώς θα χάσει τα ζουμιά του!
  • Με μια λαβή ή μεταλλική σπάτουλα γυρίζουμε το κρέας προσεκτικά μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές του.
  • Όταν ροδίσει καλά, το σβήνουμε με το ουίσκι ή το κονιάκ, ανακατεύουμε, αφαιρούμε το καμένο σκόρδο και προσθέτουμε τις άλλες δυο σκελίδες, το κομμένο καρότο (είτε ψιλοκομμένο, είτε σε ροδέλες), το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι και δυο ποτήρια νερό.
  • Ρίχνουμε και μια - δυο πρέζες ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
  • Φροντίζουμε ώστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μιάμιση ώρα περίπου και προσέχουμε να μην μας σωθεί το νερό.
  • Βράζουμε το ρύζι μας σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και για καλύτερη γεύση στην σάλτσα μας, προσθέτουμε από το νερό του στο νερό της κατσαρόλας του κρέατος όταν χρειάζεται.
  • Μισή ώρα πριν το τέλος, ρίχνουμε τα μανιτάρια (από τα οποία έχουμε χωρίσει τον κορμό από την "ομπρέλα") και ανακατεύουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, προσέχοντας το νερό μας.
  • Στο τέλος θυμόμαστε να αφαιρέσουμε τα φύλλα της δάφνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου