23 Ιουν 2015

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΙΜΑ!)



ΥΛΙΚΑ
  1. Ντομάτες έξι, κατά προτίμηση μεγάλες και ώριμες
  2. Πιπεριές έξι, μεγαλούτσικες, στο μέγεθος της ντομάτας
  3. Ρύζι γλασέ 10 κουταλιές σούπας (στην ανάγκη ό,τι ρύζι νάναι)
  4. Κρεμμύδια ξερά τέσσερα μέτρια (μπορείτε όμως να "παίξετε" και με φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στην ανάλογη ποσότητα)
  5. Κολοκυθάκια δύο μέτρια
  6. Μελιτζάνα μία, μέτρια
  7. Σκόρδα, δυο σκελίδες
  8. Μαϊντανό ένα μικρό-μικρό ματσάκι
  9. Άνιθο, ένα μικρό-μικρό ματσάκι
  10. Λάδι, κάτι λιγότερο από ένα φλυτζάνι
  11. Αλάτι, πιπέρι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Πλένουμε, κόβουμε και καθαρίζουμε εσωτερικά τις ντομάτες και πιπεριές, ρίχνουμε λίγο αλάτι εσωτερικά και τις παρκάρουμε ανάποδα για να στραγγίσουν. Κρατάμε τα "καπελάκια" στην άκρη γιατί θα μας χρειαστούν στο ψήσιμο.
  • Κρατάμε όλον τον εσωτερικό τους κόσμο εκτός από τα σπόρια της πιπεριάς. TIP: Ο εσωτερικός λευκός μίσχος-σάρκα της πιπεριάς θα δώσει έναν ξεχωριστό τόνο γεύσης στο μείγμα μας!
  • Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, σκόρδα, μελιτζάνες και κολοκυθάκια στο μπλέντερ και τα σωτάρουμε στο λάδι.
  • Ενώ τσιγαρίζονται τα παραπάνω, εμείς ρίχνουμε στο μπλέντερ το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τον άνιθο.
  • Στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
  • Ανακατεύουμε με προσοχή και τα αφήνουμε να πάρουν μόνο μια βράση για να μαλακώσει το ρύζι. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!
  • Ξαναπλένουμε ελαφρά εσωτερικά τις ντομάτες και τις πιπεριές για να φύγει το πολύ αλάτι.
  • Γεμίζουμε το πολύ στα 2/3 και τις τοποθετούμε στο ταψί, βάζοντας από πάνω τα καπελάκια τους. Αν περισσέψει γέμιση, τότε την σιγοβράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά, προσθέτοντας λίγο βρασμένο νεράκι και την τρώμε χωριστά (νοστιμότατη)
  • Ραντίζουμε ελαφρά με λάδι και προσθέτουμε ενάμιση ποτήρι νερό νερό.
  • Σκεπαζουμε το ταψι ή το πιρεξ με ασημοχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 150β+ για δυο ώρες, αλλά προσέχουμε να μην σωθεί το νερό και μην καούν πολύ εξωτερικά οι ντομάτες και πιπεριές μας. Λίγο θέλουμε να είναι καμένες, πολύ όχι!
  • Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου