1 Μαρ 2012

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΠΕΤΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ


ΥΛΙΚΑ
  1. Λουκάνικα πέταλα δυο μεγαλα κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκ.
  2. Ρύζι 3 μεγάλες κούπες
  3. Πιπέρι μαύρο
  4. Πιπέρι κόκκινο
  5. Αλάτι
  6. Ζάχαρη
  7. Σκόρδα 3 σκελίδες
  8. Ουίσκι ή κονιάκ μια μεζούρα
  9. Λάδι ι φλυτζάνι
  10. Κρεμμύδι ξερό ένα μέτριο, ψιλοκομμένο
  11. Δάφνη 3 φύλλα
  12. Καρότα δυο-τρία ψιλοκομμένα
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Μετά ρίχνουμε τα κομμένα λουκάνικα και μια σκελίδα σκόρδο και λίγο πιπεράκι.
  • Προσοχή να μην τρυπήσουμε τα λουκάνικα γυρίζοντάς τα διότι αλλιώς θα χάσουν τα ζουμιά τους!
  • Με μια λαβή ή μεταλλική σπάτουλα τα γυρίζουμε προσεκτικά μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές τους.
  • Όταν ροδίσουν καλά, τα σβήνουμε με το ουίσκι ή το κονιάκ, ανακατεύουμε, αφαιρούμε το καμένο σκόρδο και προσθέτουμε τις άλλες δυο σκελίδες, το κομμένο καρότο (είτε ψιλοκομμένο, είτε σε ροδέλες), το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι και δυο ποτήρια νερό.
  • Ρίχνουμε και μια - δυο πρέζες ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και αφού πάρει μια βράση, προσθέοτυμε άλλα 2 ποτήρια νερό. Από κει και πέρα έχουμε το νου μας διότι θα χρειαστεί να προσθέσουμε άλλα 3-4 ποτήρια νερό περίπου.
  • Φροντίζουμε ώστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μισή ώρα ώς 45 λεπτά περίπου και προσέχουμε να μην μας σωθεί το νερό. Δοκιμάζουμε προς το τέλος ώστε να μην βράσει πολύ το ρύζι μας και να παραμείνει σπυρωτό. Στο μέσον του χρόνου προσθέτουμε και 4-5 πρέζες αλάτι και ξαναδοκιμάζουμε μήπως και χρειαστούν περισσότερες.
  • Στο τέλος θυμόμαστε να αφαιρέσουμε τα φύλλα της δάφνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου