11 Μαρ 2012

ΠΙΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ (ΘΑ ΒΓΟΥΝ 5 ΜΠΑΛΕΣ ΤΩΝ 400 ΓΡ)
  1. Αλεύρι 1 κιλό
  2. Νερό 3 ποτήρια (χλιαρό)
  3. Μαγιές δυό νωπές
  4. Ζάχαρη καφέ 24 γρ
  5. Αλάτι 7-8 πρέζες
  6. Λάδι 2/3 ποτηριού, 170 ml
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
  1. Μανιτάρια
  2. Μπέικον
  3. Μορταδέλα
  4. Πιπεριά
  5. Σάλτσα βρασμένη (σαν αυτή για τα μακαρόνια)
  6. Γκούντα τριμμένο
  7. Ρίγανη
  8. Ελιές (αν θέλουμε)
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Ετοιμάζουμε την ζύμη όπως για το ψωμί (Χλιαρό νερό με μαγιά, το αλάτι και η ζάχαρη αφού ρίξουμε λίγο αλεύρι στο νερό, λάδι και αλεύρι εναλλάξ, καλό ζύμωμα), και την αφήνουμε για 40-60 λεπτά στους 50 β.
  • Στη συνέχεια την ζυγίζουμε, την χωρίζουμε σε 5 μπάλες των 400 γρ (εδώ σ΄αυτήν την φάση, νομίζω ότι μπορούμε να καταψύξουμε όσες μπάλες δεν θα χρησιμοποιήσουμε άμεσα) και τις βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη για 1-2 ώρες ώστε να φουσκώσουν κι άλλο.
  • Ανοίγουμε την μπάλα με τον πλάστη (το φύλλο να είναι ούτε πολύ χοντρό, ούτε πολύ ψιλό).
  • Λαδώνουμε το ταψί (όχι λαδόκολα γιατί μπορεί να κολλήσει, αν δεν είναι καλό το χαρτί) και απλώνουμε την ανοιγμένη ζύμη, Ρίχνουμε ρίγανη και απλώνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και τις ελιές. Αφήνουμε τα άλλα για το τέλος.
  • Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. για μισή ώρα περίπου. Την παρακολουθούμε για να μην μας καεί πολύ. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη την βγάζουμε και προσθέτουμε με την σειρά: Αλλαντικά μέτρια κομμένα, σάλτσα και γκούντα. Τα αλλαντικά μπορούμε να βάλουμε και από την αρχή αν τα θέλουμε ξεροψημένα και όχι ζουμερά.
  • Την ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά το πολύ και την βγάζουμε.
  • Η ζύμη δεν γίνει ούτε πολύ αφράτη, ούτε πολύ ψιλή. Δηλαδή ό,τι πρέπει!
  • Είναι έτοιμη, αλλά να την κόψουμε μετά από 10 λεπτά, αφού κρυώσει λιγάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου