ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Φασόλια ξερά στην ποσότητα που θέλουμε
- Κρεμμύδι μισό σχετικά ψιλοκομμένο
- Σέλινο αν υπάρχει
- Καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο τύπου Κέρκυρας για να γίνουν πιο αρωματικά
- Πιπεριά άκοφτη αν υπάρχει
- Σκόρδο χοντροκομμένο
- Αλάτι κατά προτίμηση χοντρό
- Πιπέρι λίγο
- Σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Τα φασόλια μούλιασμα από βραδύς σε κρύο νερό χωρίς αλάτι.
- Την άλλη μέρα τα πλένουμε στο τρυπητό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα τα φασόλια, κάπου μεταξύ μισής και μιας ώρας).
- Ετοιμάζουμε κρεμμύδι, σκόρδα, σέλινο, καρότα.
- Όταν μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Βράζουμε νερό στον βραστήρα για να είμαστε έτοιμοι.
- Στην άδεια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και λίγο μετά προσθέτουμε και το καρότο.
- Όταν ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα (σε 5 λεπτά περίπου) ρίχνουμε την σάλτσα και την αφήνουμε να πάρει μια μικρή βράση. Μετά προσθέτουμε το νερό και τα φασόλια, το σέλινο και την πιπεριά.
- Κατεβάζουμε σταδιακά το μάτι ως το 5 με κλειστό καπάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Έχουμε το νου μας να μη σωθεί το νερό (προσθέτουμε κι άλλο αν χρειαστεί).
- Όταν αρχίσουν να χυλώνουν είναι έτοιμα και τότε προσθέτουμε αλάτι και λίγο μετά (5') πιπέρι αφού δοκιμάσουμε με προσοχή για να μην μας φύγει. Ανακατεύουμε αργά και καλά. Αφήνουμε άλλα 5-10 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου