ΥΛΙΚΑ
- Ντομάτες έξι, κατά προτίμηση μεγάλες και ώριμες
- Πιπεριές έξι, μεγαλούτσικες, στο μέγεθος της ντομάτας
- Ρύζι γλασέ 10 κουταλιές σούπας (στην ανάγκη ό,τι ρύζι νάναι)
- Κρεμμύδια ξερά τέσσερα μέτρια (μπορείτε όμως να "παίξετε" και με φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στην ανάλογη ποσότητα)
- Κολοκυθάκια δύο μέτρια
- Μελιτζάνα μία, μέτρια
- Σκόρδα, δυο σκελίδες
- Μαϊντανό ένα μικρό-μικρό ματσάκι
- Άνιθο, ένα μικρό-μικρό ματσάκι
- Λάδι, κάτι λιγότερο από ένα φλυτζάνι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Πλένουμε, κόβουμε και καθαρίζουμε εσωτερικά τις ντομάτες και πιπεριές, ρίχνουμε λίγο αλάτι εσωτερικά και τις παρκάρουμε ανάποδα για να στραγγίσουν. Κρατάμε τα "καπελάκια" στην άκρη γιατί θα μας χρειαστούν στο ψήσιμο.
- Κρατάμε όλον τον εσωτερικό τους κόσμο εκτός από τα σπόρια της πιπεριάς. TIP: Ο εσωτερικός λευκός μίσχος-σάρκα της πιπεριάς θα δώσει έναν ξεχωριστό τόνο γεύσης στο μείγμα μας!
- Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, σκόρδα, μελιτζάνες και κολοκυθάκια στο μπλέντερ και τα σωτάρουμε στο λάδι.
- Ενώ τσιγαρίζονται τα παραπάνω, εμείς ρίχνουμε στο μπλέντερ το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τον άνιθο.
- Στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
- Ανακατεύουμε με προσοχή και τα αφήνουμε να πάρουν μόνο μια βράση για να μαλακώσει το ρύζι. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!
- Ξαναπλένουμε ελαφρά εσωτερικά τις ντομάτες και τις πιπεριές για να φύγει το πολύ αλάτι.
- Γεμίζουμε το πολύ στα 2/3 και τις τοποθετούμε στο ταψί, βάζοντας από πάνω τα καπελάκια τους. Αν περισσέψει γέμιση, τότε την σιγοβράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά, προσθέτοντας λίγο βρασμένο νεράκι και την τρώμε χωριστά (νοστιμότατη)
- Ραντίζουμε ελαφρά με λάδι και προσθέτουμε ενάμιση ποτήρι νερό νερό.
- Σκεπαζουμε το ταψι ή το πιρεξ με ασημοχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 150β+ για δυο ώρες, αλλά προσέχουμε να μην σωθεί το νερό και μην καούν πολύ εξωτερικά οι ντομάτες και πιπεριές μας. Λίγο θέλουμε να είναι καμένες, πολύ όχι!
- Έτοιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου