ΥΛΙΚΑ
- Συκωτάκια κοτόπουλου, μισό με ένα κιλό
- Κρεμμύδι ξερό ένα μεγάλο ή δυο τρία μικρά
- Μαρούλι ένα, ψιλοκομμένο.
- Πατάτες, δυο μέτριες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο, μια δυο κούπες.
- Ρύζι 300 με 400 γρ. (αναλόγως πόσο πηχτή την θέλουμε
- Άνιθο, μισό ματσάκι ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι φρέσκο ένα ψιλοκομμένο
- Σκόρδα δυο τρεις σκελίδες χοντροκομμένες
- Πιπέρι μαύρο λίγο (προσοχή στα πιπέρια διότι βγαίνει καυτερό)
- Αλάτι, περίπου 4-5 γεμάτες πρέζες
- Λάδι ηλιέλαιο για σωτάρισμα
- Αυγολέμονο (2 αυγά - 2 λεμόνια στιμμένα)
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βράζουμε για 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τα συκωτάκια. Τα σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.
- Σοτάρουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγη ώρα χωρίς ανακάτεμα γιατί θα κολλήσουν. Μετά από κανα δεκάλεπτο βλέπουμε ότι τηγανίστηκαν και μπορούμε να ρίξουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες μετά το σοτάρισμα, όταν θα έχουμε ρίξει τον ζωμό, απλά να βράσουν (πιο υγιεινό)
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για λίγα λεπτά
- Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για να το θωρακίσουμε.
- Ρίχνουμε όλον τον ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια απαλά.
- Αλάτι και πιπέρι.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να δέσουν.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια και χτυπάμε χώρια. Ενώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σιγά - σιγά ανακατεύοντας.
- Βάζουμε το μπολ πάνω στην σούπα και περιμένουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει λίγο.
- Τότε είναι που ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακατεύουμε για να δέσει.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου