ΥΛΙΚΑ:
- Πατάτες, 5-6 μεγαλούτσικες
- Σκόρδα, έξι μεγαλούτσικα
- Λεμόνι, ένα στυμμένο καλά
- Αλάτι, 4-5 πρέζες
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι, ένα καπακάκι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε τις πατάτες για καμιά ώρα σε χαμηλή φωτιά
- Χτυπάμε τα σκόρδα στο μούλτι με το μισό λεμόνι. Τα αδειάζουμε σε μεγάλη γαβάθα
- Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε και γεμίζουμε το μούλτι προσθέτοντας τρεις κουταλιές από το ζωμό τους και μια κουταλιά λάδι
- Προσθέτουμε την χτυπημένη πάστα στη γαβάθα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες.
- Στην τελευταία δόση αν θέλουμε πιο σφιχτή σκορδαλιά, δεν ρίχνουμε νερό!
- Στο τέλος, στην γαβάθα προσθέτουμε το ξύδι, το υπόλοιπο λεμόνι και το αλάτι, σταδιακά, και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα
- Την αφήνουμε έξω για αρκετή ώρα να κρυώσει και την βάζουμε καπακωμένη στο ψυγείο όπου θα γίνει πιο συμπαγής!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου