ΥΛΙΚΑ
- Κατσικάκι 5-8 μικρές μερίδες (να χωράνε στην κατσαρόλα)
- Μανιτάρια (τα κλασικά) μισό κιλό
- Πιπέρι μαύρο
- Πιπέρι κόκκινο
- Αλάτι
- Ζάχαρη
- Σκόρδα 3 σκελίδες
- Ουίσκι ή κονιάκ μια μεζούρα
- Λάδι ι φλυτζάνι
- Κρεμμύδι ξερό ένα μέτριο, ψιλοκομμένο
- Δάφνη 3 φύλλα
- Καρότα δυο-τρία ψιλοκομμένα
- Ρύζι όσο χρειαζόμαστε
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Πλένουμε και αλατίζουμε καλά με αρκετό αλάτι (γιατί δεν θα ξαναβάλουμε στο φαγητό μας) από βραδύς το κρέας και το φυλάμε στο ψυγείο
- Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Μετά ρίχνουμε το κρέας και μια σκελίδα σκόρδο και λίγο πιπεράκι.
- Προσοχή να μην τρυπήσουμε το κρέας γυρίζοντάς το διότι αλλιώς θα χάσει τα ζουμιά του!
- Με μια λαβή ή μεταλλική σπάτουλα γυρίζουμε το κρέας προσεκτικά μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές του.
- Όταν ροδίσει καλά, το σβήνουμε με το ουίσκι ή το κονιάκ, ανακατεύουμε, αφαιρούμε το καμένο σκόρδο και προσθέτουμε τις άλλες δυο σκελίδες, το κομμένο καρότο (είτε ψιλοκομμένο, είτε σε ροδέλες), το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι και δυο ποτήρια νερό.
- Ρίχνουμε και μια - δυο πρέζες ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
- Φροντίζουμε ώστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μιάμιση ώρα περίπου και προσέχουμε να μην μας σωθεί το νερό.
- Βράζουμε το ρύζι μας σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και για καλύτερη γεύση στην σάλτσα μας, προσθέτουμε από το νερό του στο νερό της κατσαρόλας του κρέατος όταν χρειάζεται.
- Μισή ώρα πριν το τέλος, ρίχνουμε τα μανιτάρια (από τα οποία έχουμε χωρίσει τον κορμό από την "ομπρέλα") και ανακατεύουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, προσέχοντας το νερό μας.
- Στο τέλος θυμόμαστε να αφαιρέσουμε τα φύλλα της δάφνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου