ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρια δύο, ένα ολικής και ένα άσπρο ή κίτρινο, όλα από 400 γρ, περίπου
- Μέλι 3-4 γεμάτα κουταλάκια γλυκού
- Αλάτι, κατά προτίμηση ιωδιούχο 4 πρέζες
- Μαγιά ξερή, δυο φακελάκια
- Ελαιόλαδο, περίπου 120 ml, μισό ποτήρι περίπου και ίσως λίγο παραπάνω
- Νερό βρύσης, 2 ποτήρια, μισό λίτρο
- Αυγά δύο
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και λίγο αλεύρι άσπρο. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε νερό (το ένα ποτήρι) ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τις δυο μαγιές και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι (εναλλάξ ολικής και άσπρο).
- Ρίχνουμε το μέλι και λίγο μετά το αλάτι
- Συνεχίζουμε με το λάδι
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά και το υπόλοιπο νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι.
- Προσθέτουμε εναλλάξ τα αλεύρια μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει και να γίνει συμπαγής.
- Την κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για κανα μισάωρο, όχι παραπάνω, μέσα στον σβηστό φούρνο.
- Στην μισή ώρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-185 β.(αφού βγάλουμε έξω την ζύμη!) και λαδώνουμε δυο φόρμες.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο ίσια μέρη και τα βάζουμε στις φόρμες.
- Ψήνουμε στους 180-185 β. για 40 - 45 λεπτά, ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
- Βγάζουμε αμέσως τα ψωμιά από την φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά επάνω σε πετσέτα, προτού τα κόψουμε και τα ντερλικώσουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου