ΥΛΙΚΑ:
- Φακές ½ κιλό
- Σκόρδα 4-5 σκελίδες ψιλοκομμένο μαζί με το κρεμμύδι
- Κρεμμύδι μισό ψιλοκομμένο
- Πιπεριά μια άκοφτη
- Καρότο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι κόκκινο γλυκό ένα μικρό κουταλάκι
- Λάδι 2-3 κ σούπας
- Δαφνόφυλλα δυο
- Αλάτι 3 γερές πρέζες (αν το θέλω πιο αλατισμένο ρίχνω άλλη μια)
- Σάλτσα ντομάτας ¼ συσκευασίας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Δεν τις μουλιάζουμε από βραδύς αλλά αφού τις καθαρίσουμε από πετραδάκια, στην κατσαρόλα για μια πρώτη βράση.
- Τις βάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε το λάδι στην καθαρή κατσαρόλα όπου σωτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο και μετά καρότο.
- Προσθέτουμε μετά τις φακές και μερικά ποτήρια νερό και κυρίως βράσιμο για μισή ώρα περίπου. Όταν αρχίσει ο βρασμός τότε το βάζουμε στο νο 4 της Ιωάννας με κλειστό καπάκι.
- Ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα!
- Στην αρχή του κυρίως βρασμού ρίχνουμε την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι, τα δαφνόφυλλα.
- Μετά την μισή ώρα ρίχνουμε το αλάτι και την σάλτσα και το αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά ανακατεύοντας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου