ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κριθαράκι μέτριο 250 γρ. ή περισσότερο (τα 250 γρ κάνουν 3-4 καλές μερίδες)
- Λάδι ίσα να σκεπάζει το κρεμμύδι στο κατσαρολάκι
- Πουμαρό μισή
- Σκόρδα 3-4 ψιλοκομμένα στο χέρι
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
- Μια πιπεριά ψιλοκομμένη στο χέρι
- Αλάτι 3-4 πρέζες
- Πιπέρι μαύρο λίγο
- Πιπέρι γλυκό μισό μικρό κουταλάκι
- Λάδι στο κατσαρολάκι και σοτάρισμα ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Όταν αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά και το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγο.
- Μετά ρίχνουμε μισή πουμαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε αλάτι (3-4 πρέζες), πιπέρι (όχι πολύ) και κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύουμε για να δέσουν.
- Ρίχνουμε και δυο ποτήρια νερό και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Το βάζουμε στο φούρνο σε βαθύ ταψί ή σε πήλινο και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (θα πάρει κάνα δεκάλεπτο). Τότε ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε καλά να δέσει με την σάλτσα.
- Το αφήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου αλλά έχουμε το νου μας στο νερό να μην σωθεί και κολλήσει.
- Το αφήνουμε οπωσδήποτε στον κλειστό φούρνο για άλλη μισή ώρα για να ρουφήξει το ζουμί του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου