ΥΛΙΚΑ:
- Βιτάμ 125 γρ. λιωμένο
- Αλεύρι Φαρίνα (αυτοφούσκωτο) περίπου 500 γρ
- 3/4 κούπας ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή
- Δυο αυγά
- 4 βανίλιες ή αιθέριο έλαιο μισό μπουκαλάκι (10 ml), όχι παραπάνω, προσοχή
- Κονιάκ μια κουταλιά σούπας
- Κανέλα
- Γάλα ένα ποτήρι 250 ml
- Μήλα 2-3 μεγάλα ή αντίστοιχα μικρά, σε κομματάκια μεγέθους καρυδιού
- Αλατάκι μια πρεζούλα
- Λιώνουμε το βιτάμ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει χωρίς να χάσει όμως την ρευστότητά του.
- Καθαρίζουμε τα μήλα
- Ρίχνουμε στο μούλτι το κρυωμένο βιτάμ, το γάλα και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
- Προσθέουμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το συρμάτινο αναδευτήρι.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι (ή και λιγότερο) στο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το αλατάκι και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά κι άλλο αλεύρι και ανακατεύουμε πάντα με το συρμάτινο.
- Όταν το μείγμα μας γίνει παχύρευστος χυλός (προσοχή να μην αρχίσει να στερεοποιείται), ρίχνουμε το μισό στο μπολ σιλικόνης.
- Ρίχνουμε τα μήλα και τα πατάμε λιγάκι ώστε να πάνε παντού.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα και το στρώνουμε με την σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
- Ψήνουμε για 90 λεπτά (μιάμιση ώρα), να είμαστε προσεκτικοί στο τέλος να μην μας καεί
- Το βγάζουμε από τον φούρνο αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει ένα τέταρτο τουλάχιστον, πριν το αναποδογυρίσουμε.
- Όταν κρυώσει ελαφρά, το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου