- Τυρί μισό κιλό
- Αυγά δυο
- Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας
- Ελαιόλαδο 50-70 ml
- Ρίγανη λίγη
- Πιπέρι λίγο
- Ζάχαρη, μια πρεζούλα
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κάτι λιγότερο από μισό κιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β.
- Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε το τυρί με τα χέρια και ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι, την ρίγανη και ζυμώνουμε καλά με το χέρι.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και κάθε τόσο το λάδι, πάντα ζυμώνοντας αργά.
- Ρίχνουμε την ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σφιχτή μάζα που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά.
- Την ώρα αυτή αλείφουμε καλά με ηλιέλαιο δυο φόρμες.
- Μοιράζουμε στα δυο το ζυμάρι και το βάζουμε σε δυο μακρόστενες φόρμες (ή σε μία μεγαλύτερη στρογγυλή), αλλά δεν το σκίζουμε από πάνω.
- Το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, το βγάζουμε από τις φόρμες αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ντερλικώσουμε.
- Θα κάνει πολύ λεπτή κόρα και το εσωτερικό του θα είναι πολύ τρυφερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου