ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
- Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 150 γρ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο
- 50 ml γάλα 3,5% λιπαρά
- 50 ml ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- ξύσμα από ένα 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό πατάτες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml λευκό κρασί ή στην ανάγκη κόκκινο ξηρό
- 100 ml νερό
- Δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
- 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Για τα μπιφτέκια
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μουλιάζουμε καλά το ψωμί
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και το βρεγμένο ψωμί και αναμειγνύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, 1 αυγό, το κρεμμύδι και σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
Για τις πατάτες
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας.
- Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 30 με 40 λεπτά ξεσκέπαστα. Το παρακολουθούμε και ανάλογα κλείνουμε τον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου