ΥΛΙΚΑ
- Εξι αυγα (δυο μεριδες)
- 3-4 μεσαιες πατατες
- 1 ξερο κρεμμυδι
- 2-3 σκορδα
- Κοκκινο γλυκο πιπερι
- Ελαιόλαδο
- Ηλιελαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζαχαρη μια πρεζα
- Ρίγανη λίγη
- Δυοσμο ξηρο
- Σκόρδα 3-4 σκελίδες
- Βουτυρο
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Αναμικτο ελαιολαδο και ηλιελαιο σε αντικολλητικο τηγανι (οπωσδηποτε) και περμενουμε να ζεσταθει χωρις να καψει.
- Ψιλοκοβουμε σε πολυ πολυ λεπτες φετες τις πατατες και μετα με το μαχαιρι καθετα ωστε να γινουν μικρα λεπτα κομματακια.
- Τις σωταρουμε στο ζεστο λαδι που πρεπει να ειναι αρκετο αλλα να μην τις σκεπαζει. Χαμηλωνουμε την φωτια.
- Ριχνουμε μισο κουταλακι κοκκινο πιπερι και ανακατευουμε συχνα με ξυλινη κουταλα ή σπατουλα.
- Προσθετουμε δυο τρια κομματακια βουτυρο και την ζαχαρη και ανακατευουμε απαλα.
- Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και τα σκορδα και τ αφηνουμε στην ακρη.
- Σε εικοσι λεπτα ως μιση ωρα, οι πατατες θα ειναι ετοιμες και τοτε προσθετουμε αλατι 3-4 πρεζες και λιγο πιπερακι μαυρο.
- Προσθετουμε το κρεμμυδι και τα σκορδα και ανακατευουμε απαλα.
- Σε πεντε σπαμε τα αυγα και τα χτυπαμε ελαφρα με ενα πηρουνι.
- Τα προσθετουμε στο μειγμα, τριβουμε λιγο δυοσμο και ανακατευουμε απαλα για μισο λεπτο, φροντιζοντας να πανε παντου.
- Ριχνουμε λιγο ακομα αλατι, μια δυο πρεζες και αφου ανακατεψουμε, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ το τηγανι και το αφηνουμε για δεκα λεπτα σε σιγανη φωτια να ψηθει.
- Οταν ειναι ετοιμη, κατεβαζουμε απ την φωτια, πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη και την κοβουμε με μαλακη σπατουλα στα τεσσερα και σερβιρουμε.
- Το αποτελεσμα θα ειναι μια ζουμερη και γευστικη ομελετα με χαρακτηριστικα αρωματα, πολυ νοστιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου