ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρεβύθια 1/2 κιλό
- Ένα ξερό κρεμμύδι ή δυο φρέσκα για αλλαγή
- Μια πιπεριά άκοφτη
- Κόκκινο πιπέρι γλυκό (όχι πάπρικα)
- Βασιλικό
- Σαφράν
- Σκόρδο
- Λάδι
- Αλάτι
- Ζάχαρη καφετιά, ένα κοφτό κουταλάκι
- Σάλτσα τύπου πουμαρό
- Μαγειρική σόδα
- Ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Μούλιασμα από βραδύς σε χλιαρό νερό με μια κουταλιά αλάτι.
- Την άλλη μέρα τα πλένουμε στο τρυπητό με λίγη σόδα και τα βάζουμε να βράσουν στο τέρμα της έντασης του ματιού.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε στο νο 7 (με κλειστό καπάκι εννοείται) και ρίχνουμε το κρεμμύδι, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, το σαφράν, τον βασιλικό, την πιπεριά άκοφτη, λίγο κόκκινο πιπέρι (μια μικρή κουταλιά) και λίγο λάδι.
- Αφού βράσουν (σε μιάμιση ώρα περίπου), ρίχνουμε αλάτι (2 κοφτές κουταλιού γλυκού) και όση σάλτσα θέλουμε.
- Σταδιακά κατεβάζουμε την θερμοκρασία έως και το 5 ή το 4 αν δούμε ότι συνεχίζουν να κοχλάζουν.
- Ανακατεύουμε πότε - πότε.
- Αν μας σωθεί το νερό, προσθέτουμε κι άλλο.
- Αν μας ξεφύγει λίγο το αλάτι, τότε προσθέτουμε την ζάχαρη για να... στρώσει η γεύση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου