ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κιμάς ανάμεικτος (βοδινός και χοιρινός) ή σκέτος βοδινός 1/2 κιλό
- Ψωμί μουσκεμένο περίπου 400 γρ.
- Κρεμύδι μισό ψιλοκομμένο
- Πιπέρι μαύρο
- Αλάτι 4 γερές πρέζες
- Ρίγανη
- Αυγό
- Λάδι
- Δυόσμο
- Κίμινο
- Σκόρδο
- Αλεύρι μια χούφτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανακατεύουμε τον κιμά με το τριμμένο μουσκεμένο ψωμί και στην συνέχεια τον πλάθουμε με το κρεμμύδι, το πιπέρι, την ρίγανη, το αλάτι, το αυγό, το λάδι, τον δυόσμο, το σκόρδο και το κίμινο. Προς το τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
- Σχηματίζουμε τους κεφτέδες και του βάζουμε στο ψυγείο.
- Μπορούμε να τους ψήσουμε στον φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα (στους 175 β. για μια ώρα και άλλα 40 λεπτά στους 200 β για να γίνουν ξεροψημένοι αλλά προσοχή στα τελευταία λεπτά μην αρπάξουν!). Μετά τους αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σε κλειστό σβηστό φούρνο.
- Αν βάλουμε και χοντροκομμένες πατάτες μαζί, τότε προσέχουμε να μπουν πρώτα οι πατάτες στο ταψί και από πάνω οι κεφτέδες και τις ψήνουμε στον ίδιο παραπάνω χρόνο κι αυτές. Προσοχή, να είναι χοντροκομένες διότι οι ψιλοκομμένες θέλουν λιγότερο χρόνο.
- Μπορούμε να τους τηγανίσουμε σε αντικολλητικό με λίγο λάδι
- Μπορούμε να τους ψήσουμε στα κάρβουνα αλλά προσοχή να δοκιμάσουμε πρώτα 1-2 μην κολλήσουν στην σχάρα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου