ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ:
- Γάλα πλήρες 700 γρ.
- Κρέμα γάλακτος 300 γρ.
- Ζάχαρη 160 γρ.
- Αυγά 6
- Κορν φλάουρ 80 γρ.
- Βανίλιες 5 (βανιλινες)
- 5 γρ αλατι ψιλο
ΥΛΙΚΑ ΦΥΛΛΟΥ:
- Φύλλο κρούστας 1 κιλο (2 πακετα - 22 με 24 φυλλα)
- Βούτυρο 250 γρ. (απλο σουπερ φρεσκο)
ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΟΥ:
- Ζάχαρη 1/2 κιλό
- Νερό 300 γρ.
- Γλυκόζη 20 γρ. (1 κουτ, σούπας περίπου)
- Αν θελουμε στοκ απο σιροπι, διπλασιαζουμε τις ποσοτητες.
- Βράζουμε για 5 λεπτά τα τρία υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:
- Λιώνουμε το βούτυρο και ετοιμάζουμε το πινέλο
- Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψί 30χ35 απλώνουμε ένα - ένα τα μισά φύλλα και τα βουτυρώνουμε οσο πιο καλα γινεται, διχως οικονομια στο βουτυρο. Οι άκρες τους να εξέχουν λίγο από το ταψί.
- Στις 7 στρωσεις απλωνουμε την μιση κρεμα.
- Στις 14 στρωσεις, απλωνουμε την υπολοιπη κρεμα.
- Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου πάνω στην κρέμα προσεκτικά.
- Από πάνω απλώνουμε και τα υπόλοιπα 7 με 10 φύλλα και τα βουτυρώνουμε και αυτά.
- Τα πάνω φύλλα δεν πρέπει πια να εξέχουν. Οποτε τα κοβουμε προσεκτικα με κοφτερο μαχαιρι συριζα στο ταψι.
- Κοβουμε προσεκτικα στα κομματια που επιθυμουμε. Να κοπει προσεκτικα και η κατω στρωση, ως τον πατο του ταψιου.
- Σκεπαζουμε με ασημοχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο διχως αερα, στους 150β. για 45 λεπτα εως 50 λεπτα το πολυ.
- Ξεσκεπαζουμε και το ψηνουμε ΓΙΑ ΑΛΛΑ 9 ΛΕΠΤΑ, προσεχοντας να μην καει η επιφανεια.
- Θελει προσοχη να μην καει η πανω στρωση και δεν ψηθει η κατω. Γι αυτο βαζουμε το ταψι χαμηλοτερα απο την πανω αντισταση.
- Το βγαζουμε απο τον φουρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
- Γάλα και κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα μαζί με 5 βανιλινες.
- Προσθέτουμε και λίγη από την ζάχαρη για να μην "αρπάξει" το γάλα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και όλα τα αυγά
- Στην άλλη κατσαρόλα και οπωσδήποτε πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών μας και ανακατεύουμε καλά και συνέχεια.
- Το νέο μείγμα το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα που βρίσκεται στο μάτι και συνεχίζουμε χωρίς διακοπή το ανακάτεμα. Προσθετουμε και λιγο αλατι για την ενταση στην γευση!
- Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από την φωτια και συνεχιζουμε για λιγο το ανακατεμα.
- Ρίχνουμε απευθείας την ζεστή κρέμα στα βουτυρωμένα φύλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου