6 Ιουλ 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ:
  • Γάλα πλήρες 700 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος 300 γρ.
  • Ζάχαρη 160 γρ.
  • Αυγά 6
  • Κορν φλάουρ 80 γρ.
  • Βανίλιες 5 (βανιλινες)
  • 5 γρ αλατι ψιλο
ΥΛΙΚΑ ΦΥΛΛΟΥ:
  • Φύλλο κρούστας 1 κιλο (2 πακετα - 22 με 24 φυλλα)
  • Βούτυρο 250 γρ. (απλο σουπερ φρεσκο)
ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΟΥ:
  • Ζάχαρη 1/2 κιλό
  • Νερό 300 γρ.
  • Γλυκόζη 20 γρ. (1 κουτ, σούπας περίπου)
  • Αν θελουμε στοκ απο σιροπι, διπλασιαζουμε τις ποσοτητες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ:
  • Βράζουμε για 5 λεπτά τα τρία υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:
  • Λιώνουμε το βούτυρο και ετοιμάζουμε το πινέλο
  • Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψί 30χ35 απλώνουμε ένα - ένα τα μισά φύλλα και τα βουτυρώνουμε οσο πιο καλα γινεται, διχως οικονομια στο βουτυρο. Οι άκρες τους να εξέχουν λίγο από το ταψί.
  • Στις 7 στρωσεις απλωνουμε την μιση κρεμα.
  • Στις 14 στρωσεις, απλωνουμε την υπολοιπη κρεμα.
  • Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου πάνω στην κρέμα προσεκτικά.
  • Από πάνω απλώνουμε και τα υπόλοιπα 7 με 10 φύλλα και τα βουτυρώνουμε και αυτά.
  • Τα πάνω φύλλα δεν πρέπει πια να εξέχουν. Οποτε τα κοβουμε προσεκτικα με κοφτερο μαχαιρι συριζα στο ταψι.
  • Κοβουμε προσεκτικα στα κομματια που επιθυμουμε. Να κοπει προσεκτικα και η κατω στρωση, ως τον πατο του ταψιου.
  • Σκεπαζουμε με ασημοχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο διχως αερα, στους 150β. για 45 λεπτα εως 50 λεπτα το πολυ.
  • Ξεσκεπαζουμε και το ψηνουμε ΓΙΑ ΑΛΛΑ 9 ΛΕΠΤΑ, προσεχοντας να μην καει η επιφανεια.
  • Θελει προσοχη να μην καει η πανω στρωση και δεν ψηθει η κατω. Γι αυτο βαζουμε το ταψι χαμηλοτερα απο την πανω αντισταση.
  • Το βγαζουμε απο τον φουρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
  • Γάλα και κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα μαζί με 5 βανιλινες.
  • Προσθέτουμε και λίγη από την ζάχαρη για να μην "αρπάξει" το γάλα.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και όλα τα αυγά
  • Στην άλλη κατσαρόλα και οπωσδήποτε πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών μας και ανακατεύουμε καλά και συνέχεια.
  • Το νέο μείγμα το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα που βρίσκεται στο μάτι και συνεχίζουμε χωρίς διακοπή το ανακάτεμα. Προσθετουμε και λιγο αλατι για την ενταση στην γευση!
  • Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από την φωτια και συνεχιζουμε για λιγο το ανακατεμα.
  • Ρίχνουμε απευθείας την ζεστή κρέμα στα βουτυρωμένα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου