6 Ιουλ 2011

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ:
  • Πατάτες
  • Σάλτσα τύπου πουμαρό
  • Κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι κόκκινο γλυκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε τις πατάτες και τις χοντροκόβουμε.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και περισσότερο νερό.
  • Όταν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι και την σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι.
  • Όταν αρχίσει να βράζει τότε ρίχνουμε τις πατάτες. Θα είναι έτοιμες σε 50 λεπτά ως μια ώρα.
  • Προσέχουμε το νερό μας. Πολύ νερό = αραιές πατάτες, λίγο νερό = πηχτές πατάτες
  • Χαμηλώνουμε το μάτι στο όριο του βρασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου