ΥΛΙΚΑ:
- Κιμάς ανάμεικτος 1/2 κιλό
- Ρύζι καρολίνα
- Ένα αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κίμινο
- Ρίγανη
- Σκόρδο
- Μισό κρεμμύδι
- Λάδι
- Μαϊντανό η ξερό δυόσμο
- Λεμόνια
- Βράζουμε νερό με δυο φλυτζανάκια ρύζι, αλάτι κατά το δοκούν και σκόρδα ολόκληρα.
- Τον κιμά στο μπολ και προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι ρύζι, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, κίμινο, ρίγανη λίγη, 3 σκόρδα ψιλοκομμένα, μισό κρεμμύδι, ένα φλυτζανάκι λάδι, μαϊντανό ή δυόσμο και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου να σιγοβράσει στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία (στο 6 ή ακόμα και στο 5, με κλειστό καπάκι).
- Στίβουμε καλά ένα λεμόνι και κρατάμε στην άκρη τον χυμό.
- Στο αυγολέμονο θέλει προσοχή. Χωρίζουμε κρόκο από ασπράδι και τα χτυπάμε χωριστά. Στην συνέχεια τα ενοποιούμε και προσθέτουμε χτυπώντας τα χυμό λεμονιού.
- Συνηθίζουμε το αυγολέμονο στην θερμοκρασία του βρασμού ρίχνοντας λίγο λίγο από τον ζωμό στο αυγολέμονο. Στην συνέχεια, το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το κρατάμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα ανακατεύοντάς το συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Όταν πήξει το ρίχνουμε μεμιάς στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε άλλη μισή ώρα (δοκιμάζουμε πότε πότε να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο βράσιμο)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου