ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι φαρίνα, περίπου 400 γρ.
- Ζάχαρη, κατά προτίμηση καφέ
- Αλάτι
- Βούτυρο 250 γρ.
- Αυγά 4 (αλλά την επόμενη φορά να βάλω 3 διότι μου έβγαλε μια αυγουλίλα στο μείγμα)
- Γάλα πλήρες, ένα ποτήρι, 250 ml
- Τυρί κομμένο σε κυβάκια 250 γρ.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Σε κατσαρολάκι λυώνουμε το βούτυρο
- Όταν λυώσει το τραβάμε από το μάτι και ρίχνουμε γάλα. Ανακατεύουμε καλά με το συρμάτινο αναδευτήρι.
- Ρίχνουμε και τα αυγά στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα (100-150 γρ) αλευριού στο μπολ.
- Προσθέτουμε 3 πρέζες ζάχαρη και 4 πρέζες αλάτι.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα μας ανακατεύοντας με το σύρμα καλά καλά.
- Προσθέτουμε αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να χυλώσει και να είναι ένα βήμα πριν την στερεοποίηση.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
- Κόβουμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, το τυρί σε μικρά κομματάκια.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο μπολ σιλικόνης με την βοήθεια της σπάτουλας και προσθέτουμε και το τυρί που το βουλιάζουμε ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Ολοκληρώνουμε, προσθέτοντας από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα το οποίο και στρώνουμε με την σπάτουλα μας.
- Ψήνουμε στους 175 β. για μια ώρα. Νεώτερη εμπειρία με οδήγησε στην μιάμιση ώρα ψήσιμο, αλλά προσοχή να μην μας καεί!
- Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε αμέσως και το αφήνουμε ένα τέταρτο έξω να κρυώσει
- Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε μια πιατέλα με προσοχή για να μην μας διαλυθεί.
- Αν δεν το χλαπακιάσουμε άμεσα, το διατηρούμε στο ψυγείο αφού περιέχει γαλακτοκομικά σε μέγιστο βαθμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου