ΥΛΙΚΑ
- Χοιρινό κρέας 5-6 μικρές μερίδες (να χωράνε στην κατσαρόλα)
- Πατάτες 4-5 κομμένες για γιαχνί
- Πιπέρι μαύρο
- Πιπέρι κόκκινο
- Αλάτι
- Ζάχαρη
- Σκόρδα 3 σκελίδες
- Ουίσκι ή κονιάκ μια μεζούρα
- Λάδι ι φλυτζάνι
- Κρεμμύδι ξερό ένα μέτριο, ψιλοκομμένο
- Δάφνη 3 φύλλα
- Καρότα δυο-τρία ψιλοκομμένα
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Πλένουμε και αλατίζουμε καλά με αρκετό αλάτι από βραδύς το κρέας και το φυλάμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Μετά ρίχνουμε το κρέας και μια σκελίδα σκόρδο και λίγο πιπεράκι.
- Προσοχή να μην τρυπήσουμε το κρέας γυρίζοντάς το διότι αλλιώς θα χάσει τα ζουμιά του!
- Με μια λαβή ή μεταλλική σπάτουλα γυρίζουμε το κρέας προσεκτικά μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές του.
- Όταν ροδίσει καλά, το σβήνουμε με το ουίσκι ή το κονιάκ, ανακατεύουμε, αφαιρούμε το καμένο σκόρδο και προσθέτουμε τις άλλες δυο σκελίδες, το κομμένο καρότο (είτε ψιλοκομμένο, είτε σε ροδέλες), το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι και δυο ποτήρια νερό.
- Ρίχνουμε και μια - δυο πρέζες ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά. Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε και 2-3 πρέζες αλάτι.
- Φροντίζουμε ώστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μιάμιση ώρα περίπου και προσέχουμε να μην μας σωθεί το νερό.
- Στο τέλος θυμόμαστε να αφαιρέσουμε τα φύλλα της δάφνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου