- Μακαρόνια 1/2 κιλό ή λίγο λιγότερα
- Αλάτι 2-3 πρέζες
- Κιμάς 400-500 γρ.
- Ένα καρότο κομμένο σε κυβάκια
- Ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Κρασί λευκό ξηρό ένα ποτηράκι (προαιρετικά)
- Πουμαρό, μισό κουτάκι τουλάχιστον
- Αλάτι, πιπέρι για τον κιμά
- Μαϊντανό
- Γαρύφαλλο τριμμένο λίγο με προσοχή
- Κανέλα τριμμένη λίγη
- Λάδι για το τσιγάρισμα
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα να βράσουν με αλάτι. Προσοχή να γίνουν αλντέντε και να μην μας ξεφύγουν στο βράσιμο.
- Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο για κανα πεντάλεπτο σε σιγανή φωτιά
- Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά για κανα πεντάλεπτο και δω
- Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για κανα δεκάλεπτο
- Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί
- Προσθέτουμε την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας.
- Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για κανα μισάωρο ακόμα, δοκιμάζοντας πότε πότε για την γεύση του και την υγρασία του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου