- Πατάτες 8-10 μεγάλες, χοντροκομμένες
- Αλάτι κατά προτίμηση χοντρό 4 γερές πρέζες
- Κρεμμύδι ένα μέτριο, χοντροκομμένο
- Σκόρδα τρεις σκελίδες χοντροκομμένες
- Πιπέρι μαύρο λίγο (προσοχή στα πιπέρια διότι βγαίνει καυτερό)
- Πιπέρι γλυκό λίγο
- Πιπέρι πάπρικα λίγο
- Ρίγανη λίγη
- Κρέμα γάλακτος ένα κουτάκι 250 ml ή απλό γάλα πλήρες
- Λάδι για περιχύσιμο
- Ζάχαρη 4 ml
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
- Αραδιάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί με αντικολλητική σιλικόνη.
- Ρίχνουμε και τα σκόρδα με το κρεμμύδι.
- Περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε το αλάτι, τα πιπέρια και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
- Περιχύνουμε και την κρέμα γάλακτος προσεκτικά να πάει παντού
- Ρίχνουμε και την ζάχαρη
- Ψήνουμε στον φούρνο για μια ώρα στους 175 β. και στην συνέχεια για άλλη μια ώρα στους 150 β.
- Ενδιάμεσα βγάζουμε κανα δυο φορές το ταψί μας και το κουνάμε ελαφρά να κυκλοφορήσει το ζουμί του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλη κρέμα γάλακτος ή απλό γάλα πλήρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου