ΥΛΙΚΑ
- Σησαμέλαιο
- Υγρό σόγιας
- Μάι Τάι ή πώς το λένε το ρημάδι
- Πιπεριές διάφορες μέτρια κομμένες
- Καρότα μέτρια κομμένα
- Κολοκυθάκι σε κυβάκια
- Μανιτάρια μέτρια κομμένα
- Χοιρινόή κοτόπουλο σε κομματάκια σε μέγεθος μικρής φράουλας
- Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Ντομάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βράζουμε ρύζι σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα σησαμέλαιου στο γουόκ (ή σε τηγάνι αν δεν έχουμε γουόκ) και το αφήνουμε να κάψει λίγο.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα καρότα και τα ανακατεύουμε για ένα 20λεπτο περίπου. Τα βγάζουμε με τρυπητό και τα αφήνουμε στο πλάι σε ένα μπολ ή σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια μόνα τους για 5 - 10 λεπτά και τα αποσύρουμε κι αυτά με τον ίδιο τρόπο. Αν σωθεί το λάδι προσθέτουμε κι άλλο κατά βούληση.
- Ρίχνουμε στην συνέχεια την ντομάτα το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και τα αφήνουμε ένα πεντάλεπτο το πολύ, πάντα στο καυτό λάδι. Τα αποσύρουμε κι αυτά.
- Ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να τηγανιστεί καλά πριν ρίξουμε την σόγια και σωτάρουμε αμέσως όλα τα προηγούμενα που φτιάξαμε.
- Ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά και μετά από πέντε λεπτά ρίχνουμε και το Μάι Τάι (ένα τέταρτο το βαζακίου). Ανακατεύουμε προσεκτικά και προσθέτουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε απλώνοντας στραγγισμένο ρύζι πάνω στο πιάτο και από πάνω το μείγμα που φτιάξαμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου