ΥΛΙΚΑ (για δυο πυρέξ ταψάκια)
- Σφολιάτα έτοιμη (προτιμώ αυτήν του Μασούτη που είναι εξαιρετική και σε καλή τιμή - 2 €)
- Φέτα 150 - 200 γρ.
- Καρότα, δυο - τρία μεγάλα
- Πράσα καθαρισμένα, πέντε - έξι τεμάχια
- Ελαιόλαδο
- Γιαούρτι στραγγιστό 3-4 μεγάλες κουταλιές
- Ρίγανη, δυο τρεις πρέζες
- Κίμινο, μισό κουταλάκι
- Πιπέρι μια πρέζα
- Βασιλικό ξερό, μια δυο πρέζες
- Αυγό ένα
- Γάλα πλήρες 200 ml περίπου
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Κόβουμε τα δυο φύλλα της σφολιάτας στην μέση για να έχουμε τέσσερα ίδια κομμάτια
- Λαδώνουμε καλά τα πυρέξ με ηλιέλαιο και απλώνουμε από ένα φύλλο στον πάτο
- Ρίχνουμε τα υλικά (φέτα, πράσα, καρότα, ελαιόλαδο, γιαούρτι, ρίγανη, πιπέρι, κίμινο και βασιλικό) στο μούλτι και χτυπάμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
- Απλώνουμε το μείγμα στις δυο ζύμες και τα σκεπάζουμε με τις άλλες δυο ζύμες.
- Με το μαχαίρι κόβουμε τις δυο πίτες στα κομμάτια που θέλουμε (μικρά ή μεγάλα).
- Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο σούπας το αυγό με το γάλα και το ρίχνουμε (από μισό) στις δυο πίτες, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Τα βάζουμε στον φούρνο, περίπου για μισή ώρα.
- Κάπου στο τέταρτο αλλάζουμε θέση στα δυο πυρέξ για να ψηθούν ισότιμα.
- Παρακολουθούμε την πίτα μέχρι να πάρει καλό σκούρο χρώμα και είμαστε έτοιμοι.
- Σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε μισάνοιχτο αν δεν την ντερλικώσουμε άμεσα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου