ΥΛΙΚΑ
- Κιμάς μοσχαρίσιος ένα κιλό (κατά προτίμηση διπλοπερασμένος)
- Αυγά 2
- Κρεμμύδια ξερά δύο προς το μεγάλο
- Σκόρδα 4 σκελίδες
- Δυόσμο ή βασιλικό ξερό μια κ. σούπας
- Λάδι, 2-3 κουταλιές σούπας
- Αλάτι δυο κοφτές κ. γλυκού
- Ζάχαρη, μια πρέζα
- Πιπέρι μαύρο λίγο
- Πιπέρι κόκκινο 1/3 κ. γλυκού
- Κίμινο ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού
- Φρυγανιά θρυμματισμένη 180 γρ.
- Ρίγανη, δυο κ. σούπας
- Γάλα 120 ml
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Τις φρυγανιές στο μίξερ για θρυμμάτισμα και μετά το ρίχνουμε πάνω στον κιμά
- Στο μίξερ τα αυγά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον δυόσμο ή τον βασιλικό, το αλάτι, την ζάχαρη, τα πιπέρια, το κίμινο, την ρίγανη και τα κοπανάμε κανα λεπτό.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, ρίχνουμε στον κιμά το γάλα και από πάνω το μείγμα και πλάθουμε κάμποση ώρα μέχρι να σφίξει.
- Στην πορεία προσθέτουμε το λαδάκι.
- Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς δοκιμάζουμε την ένταση του και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
- Τα απλώνουμε σε δίσκο και τα σκεπάζουμε ανά επίπεδο με μεμβράνη.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον μια ώρα για να βγάλουν τα αρώματά τους και μετά τα ψήμουμε στην σχάρα ή στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου