23 Ιουλ 2011

ΤΑΡΑΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ

ΥΛΙΚΑ:
  • Ταραμά λευκό 300 γρ.
  • Λεμόνια 6 καλά στυμμένα
  • Ψωμί 1/2 κιλό
  • Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
  • Πράσο ένα καλό κομμάτι ψιλοκομμένο
  • Λάδι ένα μπουκάλι
  • Ζάχαρη καφέ 4 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε τον ταραμά σκέτο με το μίξερ για καμιά 10αριά λεπτά
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το μισό λεμόνι. Προσοχή, από δω και πέρα και μέχρι να σφίξει το μείγμα ΔΕΝ θα προσθέσουμε άλλο λεμόνι!
  • Χτυπάμε συνεχώς και αδιαλείπτως!
  • Βρέχουμε καλα το ψωμι και το στραγγιζουμε καλα.
  • Προσθέτουμε το μισό ψωμί με το κρεμμύδι και το πράσο
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το λαδάκι και το ψωμάκι
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη
  • Δοκιμάζουμε για να διαπιστώσουμε την ένταση (αρμύρα ή όχι του ταραμά)
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά ΧΩΡΙΣ να προσθέσουμε άλλο λεμόνι. Όταν σφίξει καλά τότε μόνο προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι σιγά σιγά
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα
Σημείωση: Από ότι κατάλαβα η ποιότητα των υλικών παίζει τον ρόλο της στο αποτέλεσμα. Αν είναι καλή ποιότητα ο ταραμάς, κυρίως, αλλά ακόμα και το ψωμί που θα κληθεί να "στερεοποιήσει" το αποτέλεσμα. Αν είναι λευκό ψωμί αφρός τότε μάλλον θα χρειαστεί ολόκληρο το μισόκιλο. Αν είναι μπαγιάτικο και καλής ποιότητας τότε μάλλον θα χρειαστεί λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου