6 Ιουλ 2011

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
  • Ρεβύθια 1/2 κιλό
  • Σκόρδα
  • Μαϊντανός
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Λάδι
  • Αλεύρι 300 γρ.
  • Κρεμμύδι ξερό μισό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Μούλιασμα από βραδύς των ρεβυθιών σε ζεστό νερό με αρκετό αλάτι.
  • Την άλλη μέρα τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
  • Στην κατσαρόλα για να βράσουν τουλάχιστον μια ώρα.
  • Τα στραγγίζουμε και στο μπλέντερ για να γίνουν αλοιφή.
  • Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκια, μαιντανό και σκόρδα.
  • Μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά τα ρίχνουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσουν.
  • Μπορούμε να τους τηγανίσουμε ή να τους ψήσουμε στον φούρνο.
  • Στο τηγάνι με λάδι σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην ροδίσουν από μέσα και μείνουν ωμοί από μέσα. Με σκεπασμένο τηγάνι θέλουν 30 λεπτά η κάθε πλευρά! Αλλά καλύτερα να έχουμε τον νου επειδή το τηγάνισμα αυτό έγινε με άβραστα ρεβύθια και γι αυτό ίσως πήρε πολύ χρόνο.
  • Στο φούρνο τους έψησα στους 175 β. για 1 ώρα και 15 λεπτά (αφού πρώτα τους άλειψα ελαφρά με λάδι με το πινέλο από πάνω)αλλά ενώ μου βγήκαν ανεκτά νόστιμοι, το αλεύρι έκανε τους ξέρανε πολύ από έξω και τους άφησε μαλακούς από μέσα. Την επόμενη φορά να δοκιμάσω στους 150 β. για μιάμιση ώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου