5 Ιουλ 2011

ΡΕΒΥΘΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
  • Ρεβύθια 1/2 κιλό
  • Ένα ξερό κρεμμύδι ή δυο φρέσκα για αλλαγή
  • Μια πιπεριά άκοφτη
  • Κόκκινο πιπέρι γλυκό (όχι πάπρικα)
  • Βασιλικό
  • Σαφράν
  • Σκόρδο
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη καφετιά, ένα κοφτό κουταλάκι
  • Σάλτσα τύπου πουμαρό
  • Μαγειρική σόδα
  • Ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Μούλιασμα από βραδύς σε χλιαρό νερό με μια κουταλιά αλάτι.
  • Την άλλη μέρα τα πλένουμε στο τρυπητό με λίγη σόδα και τα βάζουμε να βράσουν στο τέρμα της έντασης του ματιού.
  • Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε στο νο 7 (με κλειστό καπάκι εννοείται) και ρίχνουμε το κρεμμύδι, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, το σαφράν, τον βασιλικό, την πιπεριά άκοφτη, λίγο κόκκινο πιπέρι (μια μικρή κουταλιά) και λίγο λάδι.
  • Αφού βράσουν (σε μιάμιση ώρα περίπου), ρίχνουμε αλάτι (2 κοφτές κουταλιού γλυκού) και όση σάλτσα θέλουμε.
  • Σταδιακά κατεβάζουμε την θερμοκρασία έως και το 5 ή το 4 αν δούμε ότι συνεχίζουν να κοχλάζουν.
  • Ανακατεύουμε πότε - πότε.
  • Αν μας σωθεί το νερό, προσθέτουμε κι άλλο.
  • Αν μας ξεφύγει λίγο το αλάτι, τότε προσθέτουμε την ζάχαρη για να... στρώσει η γεύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου