2 Αυγ 2011

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ:
  • Κριθαράκι μέτριο 250 γρ. ή περισσότερο (τα 250 γρ κάνουν 3-4 καλές μερίδες)
  • Λάδι ίσα να σκεπάζει το κρεμμύδι στο κατσαρολάκι
  • Πουμαρό μισή
  • Σκόρδα 3-4 ψιλοκομμένα στο χέρι
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
  • Μια πιπεριά ψιλοκομμένη στο χέρι
  • Αλάτι 3-4 πρέζες
  • Πιπέρι μαύρο λίγο
  • Πιπέρι γλυκό μισό μικρό κουταλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Λάδι στο κατσαρολάκι και σοτάρισμα ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Όταν αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά και το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγο.
  • Μετά ρίχνουμε μισή πουμαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε αλάτι (3-4 πρέζες), πιπέρι (όχι πολύ) και κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύουμε για να δέσουν.
  • Ρίχνουμε και δυο ποτήρια νερό και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Το βάζουμε στο φούρνο σε βαθύ ταψί ή σε πήλινο και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (θα πάρει κάνα δεκάλεπτο). Τότε ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε καλά να δέσει με την σάλτσα.
  • Το αφήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου αλλά έχουμε το νου μας στο νερό να μην σωθεί και κολλήσει.
  • Το αφήνουμε οπωσδήποτε στον κλειστό φούρνο για άλλη μισή ώρα για να ρουφήξει το ζουμί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου