8 Αυγ 2011

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ:
  • Μανιτάρια μισό κιλό (όταν τα έκανα εγώ, χρησιμοποίησα τα brown)
  • Κριθαράκι μέτριο 250 γρ. ή περισσότερο (τα 250 γρ κάνουν 3-4 καλές μερίδες)
  • Λάδι ίσα να σκεπάζει το κρεμμύδι στο κατσαρολάκι
  • Πουμαρό μισή ή μια κούπα τριμμένη στο ριντέ ντομάτα
  • Σκόρδα 3-4 ψιλοκομμένα στο χέρι
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
  • Μια πιπεριά ψιλοκομμένη στο χέρι
  • Αλάτι 3-4 πρέζες
  • Πιπέρι μαύρο λίγο
  • Πιπέρι γλυκό μισό μικρό κουταλάκι
  • Σαφράν για να πασπαλίσουμε τα μανιτάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χωρίζουμε το κοτσάνι από το σώμα στα μανιτάρια.
  • Λάδι στο κατσαρολάκι και σοτάρισμα ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Όταν αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά και το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγο.
  • Μετά ρίχνουμε μισή πουμαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε αλάτι (3-4 πρέζες), πιπέρι (όχι πολύ) και κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύουμε για να δέσουν.
  • Ρίχνουμε και δυόμιση ποτήρια νερό και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Το βάζουμε στο φούρνο σε βαθύ ταψί ή σε πήλινο και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (θα πάρει κάνα δεκάλεπτο). Τότε ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε καλά να δέσει με την σάλτσα. Στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το σώμα των μανιταριών και ρίχνουμε και τα κοτσάνια τους.
  • Το αφήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου αλλά έχουμε το νου μας στο νερό να μην σωθεί και κολλήσει.
  • Βγάζουμε το ταψί, αναποδογυρίζουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά αλλά αρκετά για να δέσουν καλά τα μανιτάρια με το κριθαράκι αλλά και για να πάει υγρασία παντού. Ξανά μέσα στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά. Προσέχουμε πάλι το νερό μας.
  • Αφήνουμε το φαγητό για άλλη μισή ώρα οπωσδήποτε στον κλειστό φούρνο για να ρουφήξει το ζουμί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου