12 Αυγ 2011

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ:
  • Έναν κόκκορα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μουστάρδα 4-5 κουταλιές γλυκού
  • Λάδι ένα φλυτζανάκι καφέ
  • Σκόρδο 5-6 σκελίδες
  • Λαδόκολλα
  • Λεμόνι ένα
  • Κάρυ
  • Κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες ένα τέταρτο αυτού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε τον κόκκορα από βραδύς, τον τσιγαρίζουμε και τον αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα - έξω.
  • Την άλλη μέρα ρίχνουμε στο μίξερ λάδι, μουστάρδα, σκόρδο και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέσα - έξω.
  • Προσθέτουμε κάρυ και χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι. Βάζουμε μέσα του και τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
  • Το τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα χωρίς να τρυπήσουμε το χαρτί.
  • Προτιμάμε το ρηχό ταψί διότι στο βαθύ θα ρίξουμε το κοφτό μακαρονάκι και θα βάλουμε το κοτόπουλο με το ζουμί του από πάνω.
  • Το ψήνουμε για 3 ώρες στους 175β. και μετά για άλλη μισή ώρα (30') στην ίδια θερμοκρασία αλλά ανοιχτό για να ροδίσει. Προσοχή να μην καεί σε αυτήν την τελευταία φάση.


ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ:
  • Κοφτό μακαρονάκι 500 γρ..(με τον σχετικά μεγάλο κόκκορα οι μερίδες θα ξεπεράσουν τις 6)
  • Λάδι που να μην σκεπάζει το κρεμμύδι στο κατσαρολάκι αλλά να μπορεί να το κάψει κάποια ώρα (προσοχή στην ποσότητα γιατί θα γίνει πολύ λαδερό)
  • Πουμαρό μισή και λίγο παραπάνω
  • Σκόρδα 3-4 ψιλοκομμένα στο χέρι
  • Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
  • Μια-δυο πιπεριές ψιλοκομμένες στο χέρι
  • Αλάτι 4 πρέζες
  • Πιπέρι μαύρο λίγο
  • Πιπέρι γλυκό μισό μικρό κουταλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Λάδι στο κατσαρολάκι και σοτάρισμα ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Όταν αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά και το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγο.
  • Μετά ρίχνουμε την πουμαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε αλάτι (3-4 πρέζες), πιπέρι (όχι πολύ) και κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύουμε για να δέσουν.
  • Ρίχνουμε και τέσσερα ποτήρια νερό και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Το βάζουμε στο φούρνο σε βαθύ ταψί ή σε πήλινο και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (θα πάρει κάνα δεκάλεπτο). Τότε ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το ανακατεύουμε καλά να δέσει με την σάλτσα.
  • Το αφήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου αλλά έχουμε το νου μας στο νερό να μην σωθεί και κολλήσει.
  • Το αφήνουμε οπωσδήποτε στον κλειστό φούρνο για άλλη μισή ώρα για να ρουφήξει το ζουμί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου