20 Σεπ 2011

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΠΙΤΑ (ΔΙΑΙΤΗΣ)


ΥΛΙΚΑ:
  • Βιτάμ 125 γρ. λιωμένο
  • Αλεύρι Φαρίνα (αυτοφούσκωτο) περίπου 500 γρ
  • 3/4 κούπας ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή
  • Δυο αυγά
  • 4 βανίλιες ή αιθέριο έλαιο μισό μπουκαλάκι (10 ml), όχι παραπάνω, προσοχή
  • Κονιάκ μια κουταλιά σούπας
  • Κανέλα
  • Γάλα ένα ποτήρι 250 ml
  • Μήλα 2-3 μεγάλα ή αντίστοιχα μικρά, σε κομματάκια μεγέθους καρυδιού
  • Αλατάκι μια πρεζούλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Λιώνουμε το βιτάμ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει χωρίς να χάσει όμως την ρευστότητά του.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα
  • Ρίχνουμε στο μούλτι το κρυωμένο βιτάμ, το γάλα και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέουμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το συρμάτινο αναδευτήρι.
  • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι (ή και λιγότερο) στο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το αλατάκι και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά κι άλλο αλεύρι και ανακατεύουμε πάντα με το συρμάτινο.
  • Όταν το μείγμα μας γίνει παχύρευστος χυλός (προσοχή να μην αρχίσει να στερεοποιείται), ρίχνουμε το μισό στο μπολ σιλικόνης.
  • Ρίχνουμε τα μήλα και τα πατάμε λιγάκι ώστε να πάνε παντού.
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα και το στρώνουμε με την σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
  • Ψήνουμε για 90 λεπτά (μιάμιση ώρα), να είμαστε προσεκτικοί στο τέλος να μην μας καεί
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει ένα τέταρτο τουλάχιστον, πριν το αναποδογυρίσουμε.
  • Όταν κρυώσει ελαφρά, το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου