13 Σεπ 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ - 2 ΕΥΡΩ):
  • Αλεύρι 250 γρ.
  • Βούτυρο ένα μπολάκι ή 130 γρ. περίπου.
  • Σόδα 160 ml ή 2/3 ποτηριού νερού
  • Αλάτι 1/4 κ.γλυκού
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο
  • Γάλα μια κούπα
  • Ένα αυγό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
  • Μήλα έξι μέτρια, τριμμένα στο ριντέ ή στο μούλτι
  • Ζάχαρη μια κούπα κατά προτίμηση καφέ
  • Κανέλα λίγη
  • Βανίλια (αιθέριο έλαιο) 10 ml, μισό μπουκαλάκι
  • Κονιάκ, ένα κ.γ.
  • Αλάτι ελάχιστο (αυτό δοκιμαστικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ετοιμάζουμε την σφολιάτα κατά τα ειωθότα.
  • Απλώνουμε το μεγαλύτερο εκ των δυο φύλλων από κάτω και λαδώνουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά τα μήλα με το αλατάκι και την κανελίτσα
  • Ρίχνουμε τα μήλα και από πάνω την λιωμένη ζάχαρη (την τελευταία φορά έριξα μέσα στην λιωμένη ζάχαρη μισό μπουκαλάκι αιθέριο έλαιο βανίλιας και ένα κουταλάκι κονιάκ) που φροντίζουμε να πάει παντού.
  • Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τα άκρα.
  • Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια με πινέλο.
  • Κόβουμε σε τρίγωνα κατά βούληση.
  • Ανακατεύουμε γάλα και αυγό.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
  • Περιχύνουμε με το αυγόγαλα την κομμένη επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε στους 175 β. για 30 λεπτά περίπου ή και λίγο περισσότερο (το βλέπουμε μην και αρπάξει) SOS: H σφολιάτα Carrefur χρειάστηκε 60 λεπτά αντί για 30 (στους 175 β. και με περιχύσιμο αυγογάλατος στην κομμένη επιφάνεια)
  • Το αφήνουμε σε σβηστό φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου