27 Ιαν 2012

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
  1. Αλεύρι φαρίνα, περίπου 400 γρ.
  2. Ζάχαρη, κατά προτίμηση καφέ
  3. Αλάτι
  4. Βούτυρο 250 γρ.
  5. Αυγά 4 (αλλά την επόμενη φορά να βάλω 3 διότι μου έβγαλε μια αυγουλίλα στο μείγμα)
  6. Γάλα πλήρες, ένα ποτήρι, 250 ml
  7. Τυρί κομμένο σε κυβάκια 250 γρ.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Σε κατσαρολάκι λυώνουμε το βούτυρο
  • Όταν λυώσει το τραβάμε από το μάτι και ρίχνουμε γάλα. Ανακατεύουμε καλά με το συρμάτινο αναδευτήρι.
  • Ρίχνουμε και τα αυγά στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα (100-150 γρ) αλευριού στο μπολ.
  • Προσθέτουμε 3 πρέζες ζάχαρη και 4 πρέζες αλάτι.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα μας ανακατεύοντας με το σύρμα καλά καλά.
  • Προσθέτουμε αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να χυλώσει και να είναι ένα βήμα πριν την στερεοποίηση.
  • Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
  • Κόβουμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, το τυρί σε μικρά κομματάκια.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο μπολ σιλικόνης με την βοήθεια της σπάτουλας και προσθέτουμε και το τυρί που το βουλιάζουμε ομοιόμορφα στο μείγμα.
  • Ολοκληρώνουμε, προσθέτοντας από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα το οποίο και στρώνουμε με την σπάτουλα μας.
  • Ψήνουμε στους 175 β. για μια ώρα.  Νεώτερη εμπειρία με οδήγησε στην μιάμιση ώρα ψήσιμο, αλλά προσοχή να μην μας καεί!
  • Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε αμέσως και το αφήνουμε ένα τέταρτο έξω να κρυώσει
  • Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε μια πιατέλα με προσοχή για να μην μας διαλυθεί.
  • Αν δεν το χλαπακιάσουμε άμεσα, το διατηρούμε στο ψυγείο αφού περιέχει γαλακτοκομικά σε μέγιστο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου