23 Απρ 2012

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
  1. Συκώτι χοιρινό (μαζί και πνευμόνια) περίπου ένα κιλό
  2. Κρεμμύδι ένα μεγάλο
  3. Μαρούλι ένα
  4. Ρύζι, μιάμιση κούπα
  5. Άνιθο, μισό ματσάκι ψιλοκομμένο
  6. Κρεμμύδι φρέσκο ένα ψιλοκομένο
  7. Σκόρδα δυο τρεις σκελίδες κομμένες στην μέση
  8. Πιπέρι μαύρο λίγο (προσοχή στα πιπέρια διότι βγαίνει καυτερό)
  9. Αλάτι, περίπου 6-8 πρέζες
  10. Λάδι για σωτάρισμα
  11. Αυγολέμονο (2 αυγά - 2 λεμόνια στιμμένα
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Βράζουμε για κανα δεκάλεπτο τα συκώτια ΑΚΟΦΤΑ! Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη
  • Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα
  • Αφήνουμε τα συκώτια (και το πνευμόνι) να κρυώσουν λίγο προτού τα ψιλοκόψουμε
  • Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο λάδι και αφού ροδίσει ρίχνουμε το φρέσκο και μετά τα συκωτάκια και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε το μαρούλι και το αφήνουμε να μαραθεί μέσα στην κατσαρόλα πριν ρίξουμε τον ζωμό. Ανακατεύουμε
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε εξτρά νερό (από τον βραστήρα).
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το ρύζι, τον άνιθο και τα σκόρδα και ανακατεύουμε
  • Σε 30 λεπτά περίπου, όταν γίνει το ρύζι, σβήνουμε την φωτιά και τραβάμε την κατσαρόλα σε άλλο μάτι.
  • Συνηθίζουμε το αυγολέμονο στην θερμοκρασία του βρασμού ρίχνοντας λίγο λίγο από τον ζωμό στο αυγολέμονο. Στην συνέχεια, το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το κρατάμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα ανακατεύοντάς το συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο για να πάρει μια βράση.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου