13 Απρ 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΥΛΙΚΑ
  1. Πατάτες 8-10 μεγάλες, χοντροκομμένες
  2. Αλάτι κατά προτίμηση χοντρό 4 γερές πρέζες
  3. Κρεμμύδι ένα μέτριο, χοντροκομμένο
  4. Σκόρδα τρεις σκελίδες χοντροκομμένες
  5. Πιπέρι μαύρο λίγο (προσοχή στα πιπέρια διότι βγαίνει καυτερό)
  6. Πιπέρι γλυκό λίγο
  7. Πιπέρι πάπρικα λίγο
  8. Ρίγανη λίγη
  9. Κρέμα γάλακτος ένα κουτάκι 250 ml ή απλό γάλα πλήρες
  10. Λάδι για περιχύσιμο
  11. Ζάχαρη 4 ml
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 β.
  • Αραδιάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί με αντικολλητική σιλικόνη.
  • Ρίχνουμε και τα σκόρδα με το κρεμμύδι.
  • Περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε το αλάτι, τα πιπέρια και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
  • Περιχύνουμε και την κρέμα γάλακτος προσεκτικά να πάει παντού
  • Ρίχνουμε και την ζάχαρη
  • Ψήνουμε στον φούρνο για μια ώρα στους 175 β. και στην συνέχεια για άλλη μια ώρα στους 150 β.
  • Ενδιάμεσα βγάζουμε κανα δυο φορές το ταψί μας και το κουνάμε ελαφρά να κυκλοφορήσει το ζουμί του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλη κρέμα γάλακτος ή απλό γάλα πλήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου