9 Απρ 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ - ΜΠΟΛΟΝΕΖ


ΥΛΙΚΑ
  1. Μακαρόνια 1/2 κιλό ή λίγο λιγότερα
  2. Αλάτι 2-3 πρέζες
  3. Κιμάς 400-500 γρ.
  4. Ένα καρότο κομμένο σε κυβάκια
  5. Ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  6. Κρασί λευκό ξηρό ένα ποτηράκι (προαιρετικά)
  7. Πουμαρό, μισό κουτάκι τουλάχιστον
  8. Αλάτι, πιπέρι για τον κιμά
  9. Μαϊντανό
  10. Γαρύφαλλο τριμμένο λίγο με προσοχή
  11. Κανέλα τριμμένη λίγη
  12. Λάδι για το τσιγάρισμα
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα να βράσουν με αλάτι. Προσοχή να γίνουν αλντέντε και να μην μας ξεφύγουν στο βράσιμο.
  • Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο για κανα πεντάλεπτο σε σιγανή φωτιά
  • Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά για κανα πεντάλεπτο και δω
  • Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για κανα δεκάλεπτο
  • Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί
  • Προσθέτουμε την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για κανα μισάωρο ακόμα, δοκιμάζοντας πότε πότε για την γεύση του και την υγρασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου