13 Μαΐ 2012

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ:

  • Σουβλάκια μαριναρισμένα
  • Πατάτες κομμένες σε σχετικά λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι ένα φλυτζανάκι καφέ
  • Κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε τα σουβλάκια από βραδύς και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Την άλλη μέρα λαδώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε τις πατάτες μας. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο από όποιο μπαχαρικό θέλουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στις πατάτες.
  • Προσθέτουμε νερό ώστε να καλύψει το μισό ύψος που πιάνουν οι πατάτες. Αν βάλουμε λιγότερο μπορεί να μας κολλήσουν και επιπλέον δεν θα έχουμε ζουμάκι.
  • Βάζουμε από πάνω τα σουβλάκια και στον φούρνο για πάνω από 2 ώρες (έως δυόμιση!) στους 175 β.
  • Κατά καιρούς βγάζουμε και κουνάμε λίγο το ταψί επιθεωρώντας το ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου