26 Μαΐ 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΥΛΙΚΑ
  1. Χοιρινό σε μερίδες
  2. Λάδι μισή κούπα
  3. Μαρούλια 3 μεγάλα
  4. Κρεμμύδι ξερό ένα μεγάλο
  5. Άνηθο ψιλοκομμένο
  6. Κρεμμύδια φρέσκα 5-6
  7. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  8. Αλάτι 3-4 πρέζες
  9. Πιπέρι κόκκινο γλυκό μισό κ.γ.
  10. Ζάχαρη καφέ, ένα κ.γ
  11. Αυγά τρία
  12. Λεμόνια 3-4
  13. Κορν φλάουρ ένα κ.γ.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κρέας από λίπη. Το κόβουμε σε μέτριες μερίδες.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μήκος 3 εκ.. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  • Στην μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Προσοχή το γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα και όχι με πηρούνα, δεν το τρυπάμε ποτέ διότι θα χάσει τα ζουμιά του.
  • Σωτάρουμε προς το τέλος και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα που να σκεπάσει το κρέας και καπακώνουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά για να σιγοβράσει.
  • Το βράσιμο θα διαρκέσει μιάμιση ώρα περίπου αλλά ενδιάμεσα το παρακολουθούμε για να μην σωθεί το νερό μας.
  • Λίγο πριν την μιάμιση ώρα ρίχνουμε την ζάχαρη, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Μετά ρίχνουμε τα μαρούλια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλο ένα τέταρτο με 20 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο (χτυπάμε χωριστά κρόκους και ασπράδια, τα ανακατεύουμε μεταξύ τους, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και στο τέλος το κορν φλάουρ. Αναδεύουμε καλά.)
  • Συνηθίζουμε το μείγμα μας ρίχνοντας λίγο λίγο από το ζουμί του φαγητού και αναδεύουμε καλά.
  • Όταν ζεστάνει για τα καλά το ρίχνουμε μεμιάς στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Το αφήνουμε να σιγοβράσει γι άλλο ένα δεκάλεπτο ώστε να δέσουν οι γεύσεις μας και σβήνουμε το μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου