21 Φεβ 2014

ΤΥΡΟΨΩΜΟ (ΑΠΛΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ)


ΥΛΙΚΑ:
  • Τυρί μισό κιλό
  • Αυγά δυο
  • Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας
  • Ελαιόλαδο 50-70 ml
  • Ρίγανη λίγη
  • Πιπέρι λίγο
  • Ζάχαρη, μια πρεζούλα
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κάτι λιγότερο από μισό κιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε το τυρί με τα χέρια και ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι, την ρίγανη και ζυμώνουμε καλά με το χέρι.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και κάθε τόσο το λάδι, πάντα ζυμώνοντας αργά.
  • Ρίχνουμε την ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σφιχτή μάζα που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά.
  • Την ώρα αυτή αλείφουμε καλά με ηλιέλαιο δυο φόρμες.
  • Μοιράζουμε στα δυο το ζυμάρι και το βάζουμε σε δυο μακρόστενες φόρμες (ή σε μία μεγαλύτερη στρογγυλή), αλλά δεν το σκίζουμε από πάνω.
  • Το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, το βγάζουμε από τις φόρμες αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ντερλικώσουμε.
  • Θα κάνει πολύ λεπτή κόρα και το εσωτερικό του θα είναι πολύ τρυφερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου